آبمیوه گیری

امروزه داشتن تغذیه ای سالم و استفاده از آبمیوه های طبیعی برای بسیاری از افراد حائز اهمیت است. اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید و به تغذیه و سلامتی خود اهمیت می دهید، لازم است که دستگاه آبمیوه گیری خود را در منزل راه اندازی کنید تا بتوانید در کمترین زمان و با صرف هزینه ای کم، آبمیوه ای کاملا طبیعی بنوشید.

آبمیوه گیری امکان تهیه انواع آبمیوه از میوه های مختلفی چون سیب، انبه، آناناس و . را برای شما فراهم میکنند. این دستگاه وسیله ای کارآمد در هر خانه ای است و برای افرادی که نوشیدن

آبمیوه را به میوه خوردن ترجیح میدهند و سایر افرادی که عادت به نوشیدن آبمیوه طبیعی در وعده صبحانه خود را دارند، مناسب است.

لازم به ذکر است که مصرف روزانه آبمیوه های طبیعی علاوه بر تامین ویتامین های مورد نیاز بدن، موجب شادابی و نشاط شما می شود. در خرید آبمیوه گیری توجه به نکاتی چون قیمت، زیبایی، برند، استاندارد ها، بازدهی و همچنین مشخصات فنی دستگاه مانند نحوه کارکرد، توان مصرفی، نوع و جنس تیغه ها اهمیت زیادی دارد. آبمیوه گیری ها در دو نوع دستی و برقی و در دو حالت تک کاره و چند کاره در بازار به فروش میرسند که مدل های چند کاره آنها اغلب شامل امکاناتی چون مخلوط کن، آسیاب کن و . میباشند و شما میتوانید با توجه به نیاز خود دستگاه را انتخاب و خریداری نمایید. در ادامه به تفضیل به توضیح نکات قابل توجه در خرید آبمیوه گیری می پردازیم.

 

تاریخچه آبمیوه گیری

از آغاز زمان انسانها میوه و سبزیجات میخوردند. باستان شناسان شواهدی مبنی براینکه تعدادی از انسانها از حدود 70 تا 150 سال پیش از میلاد آبمیوه می نوشیدند، کشف کردند. با این وجود تکنیک تهیه آبمیوه در طول زمان دستخوش تغییرات شده است. اولین دستگاه آبمیوه گیری در سال 1936 توسط دکتر نورمن واکر (Norman Walker) اختراع شد. ایشان در ابتدا یک کتاب به نام آبمیوه های سبزی خام منتشر کردند و در کنار این کتاب موفق به اختراع اولین دستگاه آبمیوه گیری شدند. آبمیوه گیری Norwalk هنوز هم ساخته شده و در بازار به فروش می رسد. عملکرد آبمیوه گیری نورواک به این صورت بود که میوه ها و سبزیجات را رنده و فشرده میکرد و آنها را به خمیر خوب تبدیل می نمود. سپس پالپ به کیسه کتان منتقل میشد و آبمیوه برای استفاده آسانتر از یک پرس هیدرولیک عبور میکرد و سرانجام از دستگاه خارج میشد.

امروزه آبمیوه گیری های فشار هیدرولیک جز بهترین دستگاه های تولید آبمیوه هستند؛ چرا که با حفظ مواد مفید موجود در میوه ها، آبمیوه ای طبیعی و سالم تولید میکنند.

آبمیوه گیری نورواک

نکات لازم در خرید آبمیوه گیری

قیمت

برای خرید هر کالایی در ابتدا تعیین کنید که قصد دارید تا چه میزان هزینه کنید، سپس بسته به آن کارایی های مد نظرتان از دستگاه را مشخص کنید. قیمت آبمیوه گیری بسته به برند و امکانات آن متفاوت است. شما باید دستگاهی را انتخاب کنید که مقرون به صرفه باشد و در ازای هزینه ای که برای خرید آن میپردازید، امکانات مد نظر شما را در اختیارتان قرار دهد. در ادامه ما به توضیح تمامی نکات لازم و قابل توجه در خرید یک آبمیوه گیری میپردازیم تا شما بتوانید با خواندن این مطلب بهترین آبمیوه گیری موجود در بازار را مطابق با نیاز و هزینه خود انتخاب کنید.

نمای ظاهری و ساخت بدنه

در مورد زیبایی و نمای ظاهری دستگاه به سلیقه خودتون رجوع کنید و دستگاهی مطابق با سلیقه و دیزاین آشپزخانه خودتان را انتخاب کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که زیبایی صرف برای شما کارآمد نیست و شما باید دستگاهی را انتخاب کنید که جنس بدنه آن بادوام و محکم باشد و مقاومت خوبی در مقابل ضربه داشته باشد. قسمت های پلاستیکی دستگاه از پلاستیک مرغوب ساخته شده باشد و بدنه استیل آن قابل شستشو و ضد زنگ باشد.

استانداردها

همه محصولات برای اینکه بتوانند راهی بازار شوند و به فروش برسند باید دارای یکسری از استانداردهای اجباری باشند. البته در استانداردهای محصولات هم رتبه بندی وجود دارد. بعضی از محصولات فقط حداقل استانداردهایی که هر محصولی باید داشته باشد تا بتواند وارد بازار شود را می گذرانند و بعضی دیگر علاوه بر حداقل استانداردها، استانداردهای بالاتری را می گذرانند که خب مسلما اینگونه محصولات از کیفیت بالاتری برخوردار هستند.

برند

در مورد برند هم که دو نوع داخلی و خارجی داریم و شما میتوانید از میان برندهای داخلی و خارجی یکی از بهترین مارک های آبمیوه گیری را برگزینید. برای مثال از میان برندهای داخلی میتوان به پارس خزر، ناسیونال و . و از میان برند های خارجی به فیلیپس، پاناسونیک، فونیکس، بوش، براون، فلر و . اشاره کرد.

بازدهی

از میان انواع آبمیوه گیری ها، آبمیوه گیری های برقی از جانب مصرف کننده ها با استقبال بیشتری مواجه می شوند. از دلایل این انتخاب میتوان به زیبایی و سرعت و سهولت کار با این نوع دستگاه ها اشاره کرد. البته این نوع آبمیوه گیری ها اشکالاتی هم دارند و آن هم این است که بازدهی دستگاه مطابق با تصور ذهنی مصرف کننده نیست. هنگامی که از دستگاه استفاده میکنیم خیس بودن تفاله ها نشان دهنده  وجود آبمیوه در بخش هایی از تفاله است. همچنین درهمه آبمیوه گیری ها گاهی مقداری از مواد به صورت ورقه ای وارد محفظه تفاله می شوند. برای اینکه بتوان بازدهی دستگاه را بالا برد میتوان نکاتی را رعایت کرد که در زیر به تعدادی از این نکات اشاره میکنیم:

نکات لازم برای افزایش بازدهی 

  • همیشه سعی کنید که میوه ها را به برش های مساوی تقسیم کنید.
  • میوه ها را به برش های کوچک و باریک تقسیم نکنید چرا که اینکار باعث هدر رفت مقداری از میوه ها می شود. تا حد امکان میوه ها را بزرگ برش دهید اما نه آنقدر بزرگ که موتور دستگاه متوقف گردد.
  • آبمیوه گیری هایی که محفظه تفاله آنها جدا هستند این امکان را به شما میدهند تا مجددا از تفاله ها آبگیری کنید و به این ترتیب راندمان دستگاه را افزایش دهید.
  • پس از اینکه محفظه تفاله پر شد، دستگاه را متوقف کنید و بعد از شستشوی محفظه با برس نرم و فشار آب ولرم مجددا دستگاه را روشن نموده و آبگیری را آغاز نمایید.
  • حتما یک ساعت قبل از آبگیری، میوه ها را در آب بخوابانید تا آب دهی آنها زیاد شود.
  • تفاله میوه ها منبع سرشاری از فیبر آنها است. به همین دلیل حتما آبمیوه را با قسمت هایی از تفاله آنها مخلوط نمایید و میل کنید. همچنین میتوانید تفاله ها را به صورت مجزا مصرف کنید.
  • در هنگام آبگیری تا حد امکان از سرعت های پایین دستگاه استفاده نمایید.
  • لرزش غیرمعمول دستگاه نشان دهنده پرشدن صافی بسکت (سبد مخصوص آبگیری) است. در صورت مشاهده، دستگاه را متوقف کنید و پس از شستشوی بسکت مجددا به آبگیری بپردازید.
  • اکثر این دستگاه ها برای مصارف خانگی ساخته شده اند. به همین دلیل استفاده بلند مدت از این دستگاه ها خیلی به صلاح نیست.
  • پس از اتمام کار آبگیری کمی دستگاه را روشن نگه دارید تا کلیه آب میوه از دستگاه خارج شده و داخل ظرف آبگیری ریخته شود.

توان مصرفی

واحد توان مصرفی وات W  است. این مقدار در اکثر مواقع بر روی برچسب دستگاه ذکر می شود، زمانی که این مقدار بر روی برچسب وجود نداشت شما می توانید آنرا محاسبه کنید. اگر مقدار جریان که با آمپر A  نشان داده میشود را در مقدار ولتاژ V ضرب کنید حاصل ضرب مقدار توان میباشد. متوسط توان مصرفی یک دستگاه آبمیوه گیری 500 وات است پس در هنگام خرید به این مقدار توجه کنید.

توان مصرفی آبمیوه گیری

 جنس تیغه

نوع و جنس تیغه دستگاه از عواملی است که باید در خرید دستگاه به آن دقت کنید. کیفیت ساخت این تیغه باید بالا باشد و به گونه ای طراحی شده باشد که میوه ها را در محل خودشان ثابت نگه دارد و با چرخشی با سرعت بالا عصاره میوه را بگیرد و تفاله آن را با قدرت بالا از میوه جدا کند و به سمت قسمت تفاله گیر هدایت نماید. تیغه دستگاه آبمیوه گیری باید از مواد مرغوبی چون استیل درجه یک ساخته شود. چرا که لازم است این تیغه در مقابل رطوبت و شستشو واکنش نشان ندهد و به هیچ وجه دچار زنگ زدگی نشود تا آبمیوه مزه اصلی خود را حفظ کند. توجه به این نکته بخصوص در آبمیوه گیری هایی که تیغه ی آن با مواد غذایی ارتباط مستقیم دارد بسیار مهم است.

ابعاد دهانه ورودی و خروجی آبمیوه گیری

یکی دیگر از امکاناتی که در خرید دستگاه باید به آن توجه کنید سایز دهانه ی ورودی آبمیوه گیری است. بهتر است دهانه ورودی به اندازه ای باشد که بتوان یک سیب درسته را بدون برش زدن برای انجام فرآیند آبمیوه گیری داخل دستگاه انداخت. لوله خروجی دستگاه نیز باید قابلیت چرخش داشته باشد. از طرفی لوله خروجی و مخزن آبمیوه گیری باید به گونه ای طراحی شده باشد که آبمیوه مستقیما و بدون چکه و کثیف کاری به داخل پارچ هدایت شود.

چندکاره بودن دستگاه آبمیوه گیری

همانطور که در بالا گفته شد امروزه آبمیوه گیری های تک کاره، سه کاره و چند کاره در بازار وجود دارند که شما میتوانید بسته به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کنید. در پکیج آبمیوه گیری های سه کاره یا چند کاره یک پارچ برای مخلوط کن و یک آسیاب کوچک عرضه میشود و شما میتوانید با خرید آن در واقع با یک تیر چند نشان بزنید و انواع آبمیوه های طبیعی و خوشمزه، اسموتی های فیبردار، پودر قهوه و . را تهیه کنید. اما اگر شما در منزل خود دستگاه های مخلوط کن و آسیاب را به صورت مجزا دارید، دیگر نیازی به تهیه آبمیوه گیری چند کاره نیست و شما میتوانید یک آبمیوه گیری تک کاره تهیه کنید تا با تمام قدرت در اختیار شما باشد. 

آبمیوه گیری چند کاره

مخزن

اغلب دستگاه های آبمیوه گیری دارای یک پارچ برای مخزن آبمیوه و یک مخزن برای تفاله میوه است. بهتر است در هنگام خرید آبمیوه گیری دستگاهی را انتخاب کنید که پارچ آبمیوه آن درجه بندی شده و گنجایش آن زیاد باشد، هر چه ظرفیت مخزن آبمیوه بیشتر باشد، شما میتوانید در هر بار استفاده از دستگاه آبمیوه بیشتری بگیرید. مخزن آبمیوه بهتر است ظرفیتی در حدود 3 تا 4 لیوان داشته باشد. از نکات دیگری که در رابطه با مخزن باید به آن توجه کنید اینست که مخزنها قابلیت جدا شدن از دستگاه را داشته باشند تا شما بتوانید به راحتی آنها را جدا کرده و شستشو دهید. بهتر است طراحی پارچ به گونه ای باشد که قابلیت ایستادن داشته باشد. این ویژگی از آن جهت قابل اهمیت است که شما میتوانید پس از اتمام کار آبگیری، پارچ آبمیوه را به منظور خنک شدن درون یخچال قرار دهید.

سرعت و کارایی

دستگاه های آبمیوه گیری قابلیت تنظیم سرعت دارند. برخی از آنها تک سرعته و بعضی دیگر دو یا چند سرعته هستند. از سرعت پایین دستگاه میتوانید برای آبگیری از میوه های نرم مانند کیوی، پرتغال و . استفاده کنید و از سرعت های بالاتر هم برای آبگیری میوه های سفت مانند هویج، گلابی و . استفاده کنید.

فیلتر

یکی از لوازم جانبی دستگاه آبمیوه گیری فیلتر یا بسکت است. فیلتر باید با کیفیت باشد و از مواد مرغوبی ساخته شده باشد. علاوه بر این باید قابلیت جدا شدن از دستگاه را داشته باشد تا شما بتوانید آنرا جدا کرده و به صورت دستی یا در ماشین ظرفشویی شستشو دهید.

پایه و سیم

پایه های آبمیوه گیری باید خاصیت ایستایی و چسبندگی داشته باشد. تا زمانی که دستگاه را بر روی سطحی قرار میدهید، محکم به آن سطح بچسبد و در هنگام کار و فعالیت، دستگاه دچار لرزش و جابجایی و در نتیجه واژگونی نشود. به این ترتیب میتوان از بروز هر گونه خطر احتمالی جلوگیری کرد. بهتر است سیم دستگاه اندازه ای در حدود یک متر داشته باشد تا بتوان آنرا به راحتی جابه جا کرد و در محل مورد نظر برای آبگیری قرار داد. علاوه بر این در قسمت زیرین دستگاه سیم جمع کنی تعبیه شده باشد تا بتوانید سیم دستگاه را به وسیله آن جمع کرده و در محفظه قرار دهید و از ایمنی آن اطمینان حاصل کنید.

مشخصات آبمیوه گیری

حال پس از اتمام نکات لازم در خرید به توضیح قطعات تشکیل دهنده، طریقه باز کردن دستگاه، نکات ایمنی و نحوه عیب یابی آبمیوه گیری میپردازیم:

قطعات تشکیل دهنده آبمیوه گیری برقی

موتور، اهرم فشارنده، محفظه موتور، پیچ موتور، صفحه برنده، تیغه برنده، کلاهک صفحه برنده، کلاهک لاستیکی، مخزن، درپوش مخزن، درپوش دهانه، صافی یا توری، ظرف بلوری یا شیشه ای، دو گیره A و B، کلید، صفحه کلید، دیود، زغال کربنی خازن، پیچ، مهره، واشر، صفحه پایینی آبمیوه گیری، صفحه مشخصات، حلقه بالا رونده، متصل کننده، برس تمیز کننده و سیم رابط.

طریقه باز کردن دستگاه آبمیوه گیری

  • برای باز کردن صفحه ی تیغه برنده، در ابتدا درپوش تیغه را بردارید. با یک عدد پیچ گوشتی نگه دارنده آن را بردارید و سپس تیغه صفحه را بالا بکشید و از جای خودش خارج نمایید.
  • نحوه باز کردن دو گیره ی A و B به اینصورت است که باید صفحه زیرین آبمیوه گیری را باز کنید، خار E شکل را از هر دو گیره جدا کنید تا گیره ها جدا شوند. گیره های A و B را برای خود نامگذاری کنید تا در هنگام اسمبل مجدد دچار مشکل نشوید.
  • برای باز کردن کلید و صفحه کلید مربوط به آن نیز اول باید صفحه زیر دستگاه را باز کنید. برای اینکار دو پیچ انتهایی آن را باز کنید و اتصال ترمینال آن را جدا کنید. سپس صفحه کلید را جلو کشیده و کلید را از بدنه آن جدا کنید.
  • برای باز کردن زغال کربنی لازم است موتور را از جای خود بردارید، ترمینال های زغال ها را از نگه دارنده ی تعبیه شده در آن قسمت جدا کنید.
  • طریقه ی باز کردن موتور بسیار آسان است کافی است سه پیچ موجود در صفحه زیر دستگاه را باز کنید. ترمینال های متصل به موتور را از آن جدا کنید.
  • نحوه باز کردن تیغه و ظرف مخلوط کن به اینصورت است که در ابتدا باید درپوش آن را بردارید.نگهدارنده ی ظرف شیشه ای را به طرف بالا بکشید و حلقه درپوش را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و بیرون بیاورید. تیغه را داخل پارچه قرار دهید و در گوشه ای بگذارید. اتصال بالایی را با ابزار بچرخانید و نگهدارنده را خارج کنید.
  • برای عوض کردن سیم رابط نیز باید صفحه زیرین دستگاه آبمیوه گیری را باز کنید. سیم رابط قدیمی را از قسمت محفظه ی موتور باز کرده و آنرا با سیم رابط جدید جایگزین کنید.

در ادامه توضیحاتی راجع به نحوه عیب یابی دستگاه آبمیوه گیری بیان میکنیم. برای مطالعه کامل این مطلب میتوانید به راهنمای خرید آبمیوه گیری مراجعه کنید. در انتها امیدواریم که مطالعه این مطلب توانسته باشد شما را در انتخاب و خرید یک آبمیوه گیری مناسب راهنمایی نماید.          

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها